Начало За нас Реклама Контакти

Заек с домати по испански

Снимка за Заек с домати по испански
150
Време за приготвяне: 150 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Заешкото месо е обичаен и обичан продукт в Испания и на него са посветени многобройни вкусни рецепти, като това просто, но очарователно задушено ястие.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  1. 1 заек, нарязан на парчета
  2. 50 мл зехтин
  3. 5 скилидки чесън, ситно нарязани
  4. 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  5. 2 ч. ч. домати, нарязани
  6. 1 дафинов лист
  7. 1 стрък мащерка
  8. 1 стрък естрагон
  9. 2 стръка селъри, нарязани
  10. 1 ч. ч. бяло вино
  11. 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  12.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се загрява и в него се слагат парчетата месо да се зачервят от всички страни. Изваждат се.

  2. 2.

    В същата мазнина се слагат лукът и чесънът и се разбъркват на умерена температура за 4-5 мин., докато се зачервят.

  3. 3.

    Добавят се доматите, дафиновият лист, мащерката, естрагонът и селърито. Като поври 4-5 мин., се връща заекът и се залива с виното. Оставя се да поври без капак 5-6 мин., посолява се на вкус, разбърква се и се оставя на тих огън за 1,5 - 2 часа или докато месото омекне.

  4. 4.

    Ако има нужда да изври течността, ястието се оставя да поври 10 - 15 мин. без капак. Накрая се слага магданозът.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари