понеделник, 24 октомври 2011 г.

Испанска салата от карфиол

Продукти за 6 порции:
1 малка глава карфиол
2 ч.л. пресен лимонов сок
1 твърдо сварено яйце
1 суп.л. дребно нарязан магданоз
За дресинга:
3 суп.л. зехтин
2 суп.л. оцет
1 скилидка чесън
1 суп.л. каперси
1 ч.л. червен пипер
Черен пипер
Сол

Приготвяне:
Приготвя се дресинга като се смесват зехтина, оцета, счукания чесън, каперсите, червения, черния пипер и солта, след което се оставя настрана. В отделен съд се бланшират за 10-12 минути розичките карфиол като към водата се добави лимонов сок, след което се отцеждат добре и се мариноват с дресинга за няколко часа или цяло денонощие. Готовата салата се поднася поръсена с настъргано сварено яйце и нарязан на дребно магданоз.