Карфиол с бадеми
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 750 мл мляко
- 75 г масло
- 75 г брашно
- 1 бр. жълтък
- 75 г филирани бадеми
Начин на приготвяне: Измива се и се сварява карфиолът в подсолена вода и малко мляко, след което се оставя да се отцеди. Загрява се маслото, добавя се брашното (като се бърка усилено) и после 250 мл вода останала от варенето на карфиола. Бъркането продължава и се добавя бавно прясното мляко. Овкусява се със сол и черен пипер и се сваля от котлона. Оставя се да изстине малко и се добавя жълтъка. Карфиолът се слага в тавичка, залива се със соса, поръсва се с бадемите и се запича във фурна до златисто.
Източник: http://www.receptite.com/
|