Карфиол с бадеми

Карфиол с бадеми

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 750 мл мляко
  • 75 г масло
  • 75 г брашно
  • 1 бр. жълтък
  • 75 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:


Измива се и се сварява карфиолът в подсолена вода и малко мляко, след което се оставя да се отцеди. Загрява се маслото, добавя се брашното (като се бърка усилено) и после 250 мл вода останала от варенето на карфиола. Бъркането продължава и се добавя бавно прясното мляко. Овкусява се със сол и черен пипер и се сваля от котлона. Оставя се да изстине малко и се добавя жълтъка. Карфиолът се слага в тавичка, залива се със соса, поръсва се с бадемите и се запича във фурна до златисто.

Източник: http://www.receptite.com/





{START_COUNTER}