Испански сладкиш с извара

Испански сладкиш с извара

 

Съставки

 

  • Вода
  • Стафида 2 лъжици
  • Брашно 240 г
  • Извара 500 г
  • Масло 120 г
  • плодове захаросани
  • Захар 120 г
  • Яйца 3 (за плънка)
  • Ванилия захар
  • Готварска сол щипка
 
Приготвяне
 

 Пресяваме брашното с малко сол, прибавяме нарязаното на малки парченца масло и разбъркваме с края на пръстите. Прибавяме вода и омесваме тесто. Оставяме го половин час да почива, разточваме на кръг, поставяме във форма, притискаме към дъното и стените и слагаме плънката. Печем 10 минути в гореща фурна и допичаме в слаба фурна. Изчакваме изпечения колач да изстине при отворена вратичка на фурната. Приготвяне на плънката: Смесваме изварата със захарта, жълтъците и ванилената захар, прибавяме измитите стафиди, ситно нарязаните захаросани плодове и накрая разбитите на твърд сняг белтъци.

 

 Източник: http://recepti.bgstuff.net/





{START_COUNTER}