Начало За нас Реклама Контакти

Пържено мляко

Снимка за Пържено мляко
50
Време за приготвяне: 50 мин. + 1 нощ за охлаждане
II
Степен на трудност - Средна

Традиционният испански десерт leche frita рядко се явява в ресторантските менюта, затова най-добрият ви шанс да го опитате е, като използвате тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  1. за крема:
  2. 4 с. л. брашно
  3. 4 с. л. царевично нишесте
  4. ½ ч. ч. захар
  5. 1 л прясно мляко
  6. 1 пръчка канела
  7. 1 с. л. фино настъргана портокалова кора или портокалова захар
  8. за панирането:
  9. 4 с. л. галета
  10. 2 с. л. филирани бадеми
  11. 2 яйца
  12. 2 с. л. олио
  13. 2 с. л. масло
  14. 2 щипки канела
  15. 2 с. л. пудра захар
  16.  сезонни плодове за сервиране
  17. 2 с. л. бита сметана за сервиране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се захарта, нишестето и брашното. Добавя се 1 ч. ч. от млякото и се разбърква добре. Ако останат топчици, се прецежда.

  2. 2.

    В тенджера се слага да заври останалото мляко с канелата и лимоновата кора. Врящото мляко се сипва постепенно на тънка струя в брашнената смес при непрекъснато разбъркване. Връща се на огъня и се бърка още 10 мин. на тих огън. Готовата смес се сипва на дъното на тавичка, застлана с фолио, на пласт от 3 см. Охлажда се и се слага в хладилника за 1 нощ. Нарязва се на кубчета.

  3. 3.

    Галетата се смесва с филираните бадеми. Яйцата се разбиват.

  4. 4.

    Всяко квадратче се топва в разбитите яйца и в бадемовата галета. Изпържват се до златисто в загрятите олио и масло.

  5. 5.

    Сервират се горещи, поръсени с пудра захар и канела, със сезонни плодове и бита сметана или със сладко.
     


Окт. 2013
Още подобни рецепти
Коментари