събота, 12 ноември 2011 г.

Бяла риба с лучен сос по испански

Продукти за 4 порции:
900 гр. филе от бяла риба
2 глави лук
3 суп.л. оцет
4 суп.л. зехтин
1 дафинов лист
Брашно (за паниране)
Сол
Черен пипер
Варен ориз (за гарниране)

Приготвяне:
Рибните филета се измиват, подсушават се и се нарязват на парчета, след което се овкусяват със сол и черен пипер, панират се в брашно и се изпържват в мазнината до златист цвят. Филетата се изваждат от мазнината, отцеждат се върху кухненска хартия, а в същата мазнина се задушава нарязания на филийки лук. Добавя се оцета и дафиновия лист и лукът се задушава още 3-4 минути. Рибните филета се разпределят в порционни чинии и върху тях се поставя задушения лук. Готовото ястие може да се гарнира с варен ориз.