рецепта

Пилешки бутчета по канарски

Пилешки бутчета по канарски

5 5 1

Испанска кухня

Българска

Рецептата "Пилешки бутчета по канарски" беше добавена на

1 коментар

Продукти

пилешки долни бутчета 5-8 броя

МАРИНАТА

бял винен оцет 100 мл
зехтин 50 мл
Чесън 2 скилидки
2 малки червени люти чушки
сух риган щипка
Шафран щипка
сол
сладък червен пипер щипка
доматено пюре 1 с.л.
олио за пържене

СОС

бял винен оцет 50 мл
зехтин 30 мл
Чесън 1 скилидка
1 суха люта чушка
щипка сол
сладък червен пипер щипка
Риган

• Двете скилидки чесън се пресоват.

• Лютите чушки се наситняват.

• Всички продукти за маринатата се смесват.

• Пилешките бутчета се поставят в плик (купа).

• Заливат се с приготвената марината.

• Всичко се разбърква.

• Пликът се завързва (купата се покрива).

• Прибира се в хладилник за 12-18 часа.

• Олиото се сгорещява.

• Пилешките бутчета по канарски се изваждат от маринатата и се подсушават.

• Пържат се, като се обръщат от време на време за 15-20 минути.

• Изпържените бутчета се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.

• Прехвърлят се върху чиния за сервиране.

• Пилешките бутчета по канарски се поливат със сос и се поднасят с papas arrugados и салата.

СОС

• В малка купа се разбъркват оцетът, зехтинът, пресованият чесън, начупената чушка, солта, пиперът и риганът.