Пиле по каталонски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле по каталонски1 / 2
13/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3
"Има десетки начини за приготвяне на ароматно пилешко месо, а ние намерихме най-вкусния - специално за вас"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 броя пилешки гърди
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - смлян
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязана на кръгове
  • червени чушки - 1 червена пиперка, нарязана на парченца
  • чесън - 3 скилидки, накълцан
  • домати - 400 г консервирани
  • бульон - 250 мл пилешки
  • босилек - 1 с.л. ситно нарязан пресен
  • ориз - 150 г бял
  • гъби - 300 г
  • маслини - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме и поръсваме с черен пипер пилето, след което запържваме в малко мазнина за няколко минути. Слагаме в голям тиган лука и пиперката да се запържат за 3 минути и добавяме чесъна, след което нарязаните гъби.

След като омекнат, добавяме доматите и 2-3 с.л. доматен сок. Добавяме и бульона и сол. Отново поръсваме с черен пипер и оставяме да заври.

После слагаме и ориза и като заври намаляваме огъня и похлупваме за 10 минути. Месото връщаме в тигана при соса, оставяме за още 10 минути да се задуши. Най-накрая се добавят нарязаните маслини и босилека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Стана превъзходно!
01.10.2022 22:21
Веселка Колева
Веселка Колева
босилекът, както всички зелени подправки се слага накрая, както пише, така не им се губи ароматът.
25.07.2013 19:47
1
Иван
Иван
страхотно е препоръчвам го
26.02.2013 17:55
Селин
Селин
босилекът е за красота
21.02.2012 22:01
Весс
Весс
Сега те първа съм решил да го сготвя това пиленце, обаче не ми е ясно с босилека какво да правя. Нещо невиждам инструкции за него :) Мисля да подправя пилето с него преди да го запържа. Като го направя ще пиша пак как се е получило.
18.02.2012 16:53